Verdacht van Beroving

Wordt u verdacht van een beroving? Een ervaren advocaat kan ervoor zorgen dat de zaak wordt geseponeerd, u wordt vrijgesproken of een minimale straf krijgt opgelegd. Al meer dan 40 jaar staan onze advocaten succesvol cliënten bij die worden verdacht van berovingen en overvallen. Wij garanderen u de best mogelijk verdediging in uw berovingszaak. Bespreek nu gratis en vrijblijvend uw zaak met een advocaat.

ADVOCATENGratis adviesgesprek

Ik word verdacht van beroving, en nu?

Dan bent u wellicht reeds gearresteerd of dan zal dit mogelijk binnenkort gebeuren. Bevindt u zich in één van onderstaande situaties? Neem dan direct contact met ons op.

U bent gearresteerd

U heeft een uitnodiging ontvangen voor een OM hoorzitting

U heeft een dagvaarding ontvangen

U wordt mogelijk gezocht door de politie of wordt in de gaten gehouden

U bent uitgenodigd voor een politieverhoor

Onze kantoor is gespcialiseerd in berovingszaken. Bij ons heeft u de grootste kans op vrijspraak of een minimale straf.

Voor dringende gevallen 24 uur per dag bereikbaar

Wat ziet justitie als beroving?

Bij een beroving of overval gaat het om het afnemen van goederen onder dwang van geweld of het dreigen met geweld. Dit maakt beroving een ernstiger feit dan simpelweg diefstal. In dergelijke zaken worden snel forse gevangenissen geëist door het OM.

Het verschil tussen een overval en beroving, is dat het bij een beroving vaak gaat over een straatroof terwijl het bij een overal vaak gaat om het binnendringen van een gebouw, zoals een woning, winkel, tankstation maar bijvoorbeeld ook een taxi of geldauto.

Beroving en overal valt onder een gekwalificeerde diefstal en dat betekent dat naast de diefstal er sprak is van één of meerdere verzwarende omstandigheden. Denk hierbij aan:

 • Er meerdere daders bij het delict aanwezig waren
 • Er geweld en/of wapens zijn gebruikt
 • Er op privéterrein is binnengedrongen door de dader(s)
 • De beroving of overal in de nacht heeft plaatsgevonden

Indien er slachtoffers zijn gevallen tijdens de beroving, zal de strafeis aanzienlijk hoger uitvallen.

Welke straf kan worden opgelegd bij een beroving?

De maximale straf voor een beroving of overal bedraagt 9 jaar. Dit wordt uitgelegd in artikel 312 van het Wetboek van Strafrecht. Indien er sprake is van een dodelijk slachtoffer en/of verzwarende omstandigheden, kan de straf zelfs oplopen tot 15 jaar. Wordt u verdacht van beroving? Schakel dan snel één van onze advocaten in, want wij zorgen voor een zo positief mogelijk resultaat in uw zaak.

Wat kunnen wij voor u betekenen indien u wordt verdacht van beroving?

U wordt gedurende het gehele proces bijgestaan door echte specialisten. Wij gaan mee naar de zitting op de rechtbank, het politieverhoor en wij helpen u zelfs voordat u bent gearresteerd. U kunt bij ons altijd terecht. Daarnaast zorgen wij voor het beste resultaat in uw zaak, dat doen wij doordat wij:

 1. Persoonlijk contact tussen u als cliënt en uw advocaat hoog in het vaandel hebben staan. Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar indien u in nood bent. Daarnaast werken wij binnen heel Nederland, waar u zich ook bevindt.
 2. Z.s.m. het volledige dossier rondom uw zaak compleet maken en met u delen.
 3. Samen met u kijken wat de beste strategie is m.b.t. uw verdediging.
 4. Ons vastbijten in het dossier en onderzoeken waar de kansen en mogelijkheden liggen in uw verdediging en tevens waar er zich zwaktes bevinden in de bewijsvoering van het OM en de politie.
 5. U perfect voorbereiden op de mogelijke vragen die gesteld kunnen worden door het OM en/of de politie, zodat u geen dingen zegt die in uw nadeel kunnen werken. Waar nodig adviseren wij u om gebruik te maken van uw zwijgrecht.
  6. U kunnen voorzien van advocaten met meer dan 40 jaar ervaring in zaken m.b.t. beroving en overvallen.

Wordt u verdacht van beroving? Wij helpen u graag. Bekijk hier welke advocaten u bij kunnen staan.

Transparante tarieven & Pro Deo

Voor zaken die betrekking hebben op berovingen en overvallen hanteren wij een vast uurtarief. In sommige gevallen kunnen onze advocaten Pro Deo (advocaat op basis van toevoeging) werken. Wordt u verdacht van een beroving of overal en heeft u een laag inkomen? Dan komt u hiervoor mogelijk in aanmerking. Neem contact met ons op, zodat onze advocaten een inschatting kunnen maken of er kosten van toepassing zijn en waar u aan kunt denken. Dit eerste adviesgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Kosteloos intake/advies gesprek

Wordt u verdacht van een beroving? Bespreek dan kosteloos uw situatie met één van onze advocaten. Wij zijn er om u te helpen en het eerste gesprek is gratis.

Ervaren advocaten in mishandelingszaken

Strafzaak advocaten is gespecialiseerd in het strafrecht. Wij staan veel cliënten bij die o.a. worden verdacht van beroving. Onze advocaten hebben meer dan 40 jaar ervaring en zijn het best in staat om uw verdediging te voeren.

24/7 bereikbaar voor onze cliënten

Justitiële instanties werken 24/7 en onze advocaten dus ook. 

Gevestigd in Den Haag, werkzaam binnen heel Nederland

Onze dienstverlening stopt niet buiten Den Haag. Integendeel, onze advocaten werken door heel Nederland.

Vaste en transparante tarieven

Strafzaak Advocaten hanteert vaste en transparante tarieven. Indien u recht heeft op toevoeging / Pro Deo, assisteren onze advocaten u hierbij.

Advocaat berovingszaak inschakelen?

Hieronder treft u onze advocaten aan die u kunnen helpen in berovingszaken. Wij hebben veel ervaring in dit type zaken en weten waar kansen liggen voor u als cliënt. Onze expertise wordt onderstreept door goede cliëntervaringen. Schakel een advocaat van Strafzaak Advocaten in als u wordt verdacht van beroving en u staat een stuk sterker! U kunt kosteloos uw zaak voorleggen aan onze advocaten, zodat u weet waar u staat.

Edwin Breetveld advocaat beroving zaken

Edwin Breetveld

Advocaat en partner. Sinds 1978 is Edwin advocaat en een zeer ervaren specialist op het gebied van strafrecht.

Jeremy Rens beroving zaken

Jeremy Rens

Advocaat sinds 2011 en gespecialiseerd in strafrecht en jeugdstrafrecht.

Advocaten van Strafzaak Advocaten - Michael Berkel

Michael Berkel

Advocaat gespecialiseerd in strafrecht.

"Lagere straf dan het OM wilde"

Na een mishandeling op straat wilde het OM mij een celstraf op laten leggen, gelukkig hebben de advocaten van Strafzaak Advocaten de rechter overtuigd enkel een taakstraf op te leggen.

 

"Vrijspraak"

Het bewijs bleek veel te mager in mijn zaak. Zeer veel dank. Scherpte van de advocaat is doorslaggevend geweest.

 

"Zeer tevreden"

Als je een eis te horen krijgt van 5 maanden celstraf schrik je behoorlijk. De mishandeling  was niet zo zwaar zoals het OM het zag, dit zag de rechter ook gelukkig. Uiteindelijk heb ik een taakstraf van 80 uur gekregen. Dankjullie wel!!

 

Verdacht van beroving en opgeroepen voor een politieverhoor of een dagvaarding ontvangen? Bel voor een gratis adviesgesprek. Wij staan u bij!

Vul het formulier in en een advocaat neemt contact met u op.

Wij nemen z.s.m. contact met u op, in de regel binnen 24 uur.

Bel ons

Leg uw vraag via WhatsApp voor aan een advocaat