Verboden wapenbezit

Staat u onder verdenking van het bezit van een verboden wapen? Indien u een verboden wapen in uw bezit had, kunnen rechters hier forse gevangenisstraffen voor opleggen. De hoogte van de straf hangt af van verschillende variabelen en factoren. Denk hierbij aan het soort wapen (welke categorie) en onder welke omstandigheden het wapen bij u is aangetroffen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het wapen ergens bij u in huis, verstopt, is aangetroffen. Maar het kan ook bijvoorbeeld in uw binnenzak zijn aangetroffen. En was het wapen doorgeladen? Onze advocaten zijn gespecialiseerd in verboden wapenbezit en kunnen u helpen. Vraag een gratis adviesgesprek aan zodat wij uw kansen in kaart kunnen brengen.

 

ADVOCATENGratis adviesgesprek

Ik word verdacht van verboden wapenbezit, en nu?

Indien er mogelijk een verboden wapen bij u is aangetroffen, dan is dat uiterst vervelend. Onze advocaten Wapens & Munitie kunnen u helpen indien één van onderstaande zaken op u van toepassing is:

Het OM heeft u uitgenodigd voor een hoorzitting omtrent het aangetroffen wapen

U heeft een dagvaarding ontvangen dat u voor de rechter moet verschijnen voor één of meerdere verboden wapens

U wordt gezocht door de politie voor het bezit van een verboden wapen

De politie wil u verhoren en u heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen

Neem in bovenstaande gevallen direct contact met ons op. Onze advocaten zijn zeer ervaren op het gebied van verboden wapenbezit en zorgen voor vrijspraak of een zo laag mogelijke straf.

Voor dringende gevallen 24 uur per dag bereikbaar

Straffen verboden wapenbezit

Zoals eerder gezegd hangt de straf voor verboden wapenbezit af van verschillende zaken. In de Wet Wapens en Munitie wordt er onderscheid gemaakt tussen vijf verschillende categorieën wapens. In de meeste categorieën mag enkel de overheid deze wapens bezitten en daarbuiten niemand.

Categorie 1 wapens: Alle niet-vuurwapens zoals bijvoorbeeld messen en boksbeugels

Categorie 2 wapens: Alle zware en/of aangepaste vuurwapens zoals stroomstootwapens en automatische vuurwapens 

Categorie 3 wapens: Niet-aangepaste vuurwapens, zoals pistolen en alarmwapens. In bepaalde situaties mogen personen deze wapens bezitten, naast de overheid.

Categorie 4 wapens: Restcategorie van lichte wapens zoals kruisbogen, zwaarden en alarmpistolen. In sommige gevallen mogen particulieren deze wapens bezitten.

Categorie 2 Munitie: Munitie van wapens in categorie 1 en 2

U kunt enkel worden veroordeeld voor verboden wapenbezit, indien dit door het Openbaar Ministerie met voldoende bewijs kan worden aangetoond. De maximumstraf varieert per wapen. Indien u wordt veroordeeld voor een categorie 1 wapen, dan bedraagt dit maximaal 9 maanden gevangenisstraf of een geldboete. Betreft het wapens uit de derde categorie, dan bedraagt de maximumstraf 4 jaar of een hoge geldboete. Wordt u verdacht van illegale handel van verboden wapens? Dan wordt de maximumstraf verhoogd naar 8 jaar gevangenisstraf.

Het bewijs zal worden verzameld door politie en justitie d.m.v. verhoor en aanvullend onderzoek. Het verzamelde bewijs wordt in een dossier vastgelegd en dit dossier wordt vervolgens doorgestuurd naar de rechter en u ontvangt een dagvaarding. Uw kant van het verhaal wordt net zo zwaar meegewogen door de rechter als dat van de officier van justitie. Een advocaat is daarbij ontzettend belangrijk, aangezien een advocaat de juridische kant van uw zaak zo goed mogelijk kan belichten. Dit zorgt meestal voor een zo laag mogelijke straf of zelfs vrijspraak.

Verdacht van wapenbezit en opgeroepen voor een politieverhoor of een dagvaarding ontvangen? Bel voor een gratis adviesgesprek. Wij staan u bij!

Schakel altijd een strafrechtadvocaat in bij verboden wapenbezit.

Het is altijd zeer belangrijk om een advocaat in te schakelen. Een advocaat is in staat de juridische kant van uw verhaal toe te lichten aan de rechter en ervoor te zorgen dat de rechter een voor u zo positief mogelijk besluit neemt. Als u bent gearresteerd, een dagvaarding heeft ontvangen of uitgenodigd bent voor een politieverhoor, dan kunnen onze advocaten het volgende voor u doen:

1. Beoordelen of er voldoende bewijs is met betrekking tot het verboden wapenbezit

2. Beoordelen of het bewijs op een wettige wijze is verkregen door justitie en politie

3. In bepaalde situaties voorkomen dat u voor de rechter dient te verschijnen door middel van een schikking

4. Beoordelen of de strafeis niet te hoog is

De advocaten, van Strafzaak Advocaten, hebben jarenlange ervaring op het gebied van verboden wapenbezit. Inmiddels hebben de advocaten veel cliënten bijgestaan die hiervan verdacht zijn geweest. Deze uitgebreide ervaring en expertise zetten wij in om voor u het beste resultaat te behalen in uw strafzaak. Onze zeer ervaren advocaten zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en kunnen voor u op Pro Deo basis werken. Is Pro Deo niet mogelijk in uw situatie? Dan hanteren onze advocaten een transparant uurtarief.

"Lagere straf dan verwacht"

Door de expertise van de de advocaat is de straf een stuk lager dan verwacht.

P.

 

"Vrijspraak"

Het bewijs bleek veel te mager in mijn zaak. Zeer veel dank. Scherpte van de advocaat is doorslaggevend geweest.

 

"Zeer tevreden"

Als je een eis te horen krijgt van 5 maanden celstraf schrik je behoorlijk. De mishandeling  was niet zo zwaar zoals het OM het zag, dit zag de rechter ook gelukkig. Uiteindelijk heb ik een taakstraf van 80 uur gekregen. Dankjullie wel!!

 

Advocaat verboden wapenbezit inschakelen?

Hieronder treft u ons team van gespecialiseerde strafrecht advocaten. We bijten ons vast in uw zaak. Dit i.c.m. onze expertise (meer dan 40 jaar ervaring) zortg dit iedere keer voor een goed resultaat en een goede cliëntervaring. Schakel een advocaat van  Strafzaak Advocaten in als u wordt verdacht van verboden wapenbezit.

Edwin Breetveld advocaat verboden wapenbezit

Edwin Breetveld

Advocaat en partner. Sinds 1978 is Edwin advocaat en een zeer ervaren specialist op het gebied van strafrecht.

Jeremy Rens advocaat verboden wapenbezit

Jeremy Rens

Advocaat sinds 2011 en gespecialiseerd in strafrecht en jeugdstrafrecht.

Michael Berkel advocaat verboden wapenbezit

Michael Berkel

Advocaat gespecialiseerd in strafrecht.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Kosteloos intake/advies gesprek

Verdacht van verboden wapenbezit? Onze advocaten verdiepen zich graag in uw zaak. Neem kosteloos contact op. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Ervaren advocaten in zaken omtrent wapens & munitie

Veel zaken die wij doen hebben hier betrekking op. Onze advocaten hebben meer dan 40 jaar ervaring en zijn dus zeer goed in staat om het maximale uit uw zaak te halen.

24/7 bereikbaar voor onze cliënten

Justitiële instanties werken 24/7 en onze advocaten dus ook. 

Gevestigd in Den Haag, werkzaam binnen heel Nederland

Onze dienstverlening stopt niet buiten Den Haag. Integendeel, onze advocaten werken door heel Nederland.

Vaste en transparante tarieven

Strafzaak Advocaten hanteert vaste en transparante tarieven. Indien u recht heeft op toevoeging / Pro Deo, assisteren onze advocaten u hierbij.

Vul het formulier in en een advocaat neemt contact met u op.

Wij nemen z.s.m. contact met u op, in de regel binnen 24 uur.

Bel ons

Leg uw vraag via WhatsApp voor aan een advocaat